DANIA MIĘSNE
MEAT DISHES

  • Pierś z kurczaka zagrodowego, kasza bulgur z sezamem, sałata pak choi, sos z szalotki - 28 zł
    Farmhouse chicken breast, bulgur groats with sesame, pak choi, shallot sauce
  • Podudzie z indyka, risotto truflowe, sos z czarnym bzem, pieczona papryka - 36 zł
    Turkey thigh, truffle risotto, sauce with elderberry, baked bell pepper
  • Mostek cielęcy, puree z ziemniaków i pieczonej marchewki, duszona cykoria, sos grzybowy - 38 zł
    Veal breastbone, potato and baked carrot puree, stewed chicory, mushroom sauce
  • Łopatka z królika duszona, kluski, burak z wędzonym miodem, sos z maślaków - 35 zł
    Stewed rabbit shoulder, basted dumplings, beet with smoked honey, boletus sauce
  • Żeberko wieprzowe barbecue, puree z ziemniaka i palonego kalafiora, konfitura z czerwonej cebuli, ogórek z maślanką - 36 zł
    BBQ pork rib, potato and baked cauliflower puree, red onion preserves, cucumber with buttermilk
  • Wołowina po burgundzku, kluski kładzione, warzywa korzeniowe konfitowane, boczniak - 38 zł
    Beef Burgundy, drop dumplings, confit root vegetables, oyster mushroom
  • Stek z polędwicy wołowej, sos Jack Daniel's, ziemniaki ziołowe, sałata rzymska z masłem i żółtkiem - 69 zł
    Sirloin steak, Jack Daniel's sauce, herbed potatoes, romaine lettuce with butter and egg yolk

 

DANIA RYBNE
FISH DISHES

  • Polędwica z dorsza, ryż arborio z sepią, fasolka szparagowa, gorczyca - 38 zł
    Cod, arborio rice with sepia, green beans, mustard
  • Sandacz, sos z pieczonej cebuli, knedel z brokuła, sałata rzymska - 45 zł
    Zander, baked onion sauce, broccoli dumplings, romaine lettuce

 

MAKARONY/DOMOWE PIEROGI
PASTA/HAND-MADE DUMPLINGS

  • Pierogi z konfitowaną kaczką i kaszą, sos grzybowy - 24 zł
    Dumplings with confit duck and groats, mushroom sauce
  • Pierogi z ozorkiem cielęcym, sos chrzanowy - 18 zł
    Dumplings with veal tongue and horseradish sauce
  • Makaron z pikantnym sosem pomidorowym, krewetki, pomidory cherry, fenkuł - 29 zł
    Pasta, spicy tomato sauce, shrimps, cherry tomatoes, fennel
  • Pappardelle, ragoût z jelenia, boczniak - 49 zł
    Pappardelle, deer ragoû
    t, oyster mushroom

 

OFERTA SPECJALNA

CZAS NA GĘSINĘ

 Pyszną gęś serwujemy od 11 listopada do końca grudnia.

REZERWACJE    +48 33 816 90 72, recepcja@wroblowka.com.pl

Serdecznie zapraszamy!