DANIA GŁÓWNE
MAIN COURSES

  • Stek z jałówki - 500 g 85 PLN
    sos pieprzowy z brandy, ziemniak pieczony, groszek cukrowy, młoda marchew
    Heifer steak, pepper brandy sauce, baked potato, sugar snap peas, baby carrots
  • Cielęcy schab duszony w maśle - 450 g 47 PLN
    szynka dojrzewająca, gratin ziemniaczane, szparagi zielone, białe wino
    Veal loin stewed in butter, matured ham, gratin potatoes, green asparagus, white wine
  • Sznycel cielęcy po wiedeńsku - 500 g 45 PLN
    jajko sadzone, puree ziemniaczano – selerowe, młoda kapusta zasmażana
    Wiener schnitzel, fried egg, mashed potato celery, fried cabbage
  • Pierś z kaczki sous vide - 450 g 45 PLN
    demi glace tymiankowy, puree z marchewki, młody ziemniak, pak choi
    Sous vide chicken breast, thyme demi glace sauce, carrot puree, potato, pak choi
  • Pierś z kurczaka zagrodowego - 450 g 39 PLN
    sos curry, racuchy ziemniaczane z cukinią, rukola, ser rubin
    Chicken breast, curry sauce, potato cakes with zucchini, aragula, ruby cheese
  • Marynowane żeberka barbecue  - 550 g 41 PLN
    chrupiące puree ziemniaczane, ratatouille z grillowanych warzyw
    Barbecue Ribs, crispy mashed potatoes, grilled ratatouille
  • Rolada wołowa w sosie własnym  - 500 g 42 PLN
    kluski śląskie, modra kapusta
    Beef roll-up, Silesian dumplings, red cabbage
  • Polędwica z dorsza  - 500 g 45 PLN
    risotto z groszkiem i selerem naciowym, świeże warzywa z sosem winegret
    Cod loins, risotto with peas and celery, fresh vegetables with vinaigrette sauce
  • Pierogi własnej produkcji  - 7 szt. 28 PLN
    wg dostępności
    home-made dumplings

Wyjątkowe wesele w Wróblówka Hotel&Restauracja

OFERTA SPECJALNA